(untitled) (Modern education and development, 2025)
Maqolada O‘zbekiston korxonalarida hisob siyosati va moliyaviy hisobot o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik tahlil qilinadi. Hisob siyosatining moliyaviy hisobotlarning sifati, shaffofligi va ishonchliligiga ta’siri, shuningdek, xalqaro moliyaviy hisobot standartlariga (IFRS) muvofiqligi masalalari ko‘rib chiqiladi. Hisob siyosatini shakllantirishda qonunchilik talablari, korxona faoliyatining o‘ziga xos xususiyatlari va ichki nazorat tizimlarining ahamiyati muhokama qilinadi. Shu bilan birga, moliyaviy hisobotning to‘g‘ri tuzilishi va foydalanuvchilar uchun foydaliligini ta’minlashda hisob siyosatining roli tahlil qilinadi.