(untitled) (Modern education and development, 2025)
Maqolada O‘zbekiston korxonalarida moliyaviy hisobotni tayyorlash va taqdim etishning asosiy konseptual yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Xalqaro moliyaviy hisobot standartlari (IFRS) asosida hisobotlarni shakllantirish prinsiplari, shu jumladan shaffoflik, to‘g‘rilik va foydalanuvchilar uchun foydalilik kabi asosiy talablar ko‘rib chiqiladi. Moliyaviy hisobotlarni tayyorlashda hisob siyosati, axborotni tuzilish va taqdim etish usullari, shuningdek, zamonaviy axborot texnologiyalaridan foydalanishning ahamiyati muhokama qilinadi.