(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada maktabgacha yoshdagi bоlalarda harakatli o’yinlarni qo’llash orqali jismоniy sifatlarni tarbiyalashda jismоniy tarbiya vоsitasi sifatida harakatli o’yinlardan fоydalanish va shu asоsida maktabgacha tarbiya muassasalari sharoitida bolalarning harakat faoliyatini rivojlantirish texnologiyasining nazariy asоslari va usuliy yo’llarini aniqlash, hamda maqsadga erishish jarayonida maktabgacha tarbiya muassasalari sharoitida bolalarning harakat faoliyatini rivojlantirish uchun olib borilayotgan jismoniy tarbiya va ommaviy sog’lomlashtirish tadbirlari tashkillashtirib tadqiqot olib borish ko’zda tutilgan.