(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Iosif Stalin boshchiligidagi Sovet davlati tomonidan olib borilgan siyosiy qatag‘onlar jarayonining O‘zbekistondagi aks-sadolari, uning ijtimoiy va siyosiy oqibatlari tarixiy materiallar asosida tahlil qilinadi. Ayniqsa, 1930–1950-yillar oralig‘ida yuz bergan repressiyalar milliy ziyolilar, din vakillari va keng xalq ommasiga qanday salbiy ta’sir ko‘rsatganligi ilmiy asosda ko‘rsatib beriladi.