(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy ta’limda o‘quvchilarda XXI asr ko‘nikmalarini – tanqidiy fikrlash, muammoli vaziyatda yechim topish, axborot savodxonligi, raqamli madaniyat va ijodkorlikni rivojlantirish masalasi jahon va milliy tarbiya konsepsiyalari nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Jahon tajribasida ilg‘or mamlakatlar tajribasi va O‘zbekiston milliy tarbiya konsepsiyasi asosida zamonaviy o‘quvchilarning shaxsiy salohiyatini ro‘yobga chiqarishning samarali metodlari yoritiladi. Shuningdek, maqolada ushbu kompetensiyalarni shakllantirish bo‘yicha metodik yondashuvlar ishlab chiqiladi.