(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada XIX asrning ikkinchi yarmi va XX asrning boshlaridagi Turkiston ta’lim tizimining rivojlanishi va o‘zgarishlari tahlil qilingan. Maqola Turkistonning ijtimoiy, siyosiy, iqtisodiy va madaniy o‘zgarishlariga e’tibor qaratgan holda, Rossiya imperiyasining ta’lim tizimiga bo‘lgan ta’siri, rus tilida ta’limning kengayishi, shuningdek, mahalliy ta’lim yurtlarining rivojlanish jarayoni ko‘rib chiqilgan. O‘zbekiston, Qozoqiston, Tojikiston va boshqa turkiy xalqlar uchun ta’limning yangi shakllari, rus va osiyolik adabiyotlar va san’atlardagi almashinuvlar, iqtisodiy rivojlanish va sanoatlashuv jarayonlari yoritilgan. Maqola, Turkistonning mustamlaka davridagi o‘zgarishlarni, shuningdek, ularning mahalliy xalqlarning madaniyatiga bo‘lgan ta’sirini tahlil qiladi.