(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada rasmiy tarjima tushunchasi, uning asosiy xususiyatlari, tarjima jarayonida uchraydigan asosiy muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari tahlil qilinadi. Rasmiy hujjatlarning tili, uslubi, normativligi va huquqiy kuchi tarjimon zimmasiga katta mas’uliyat yuklaydi. Shu sababli, maqolada tarjimonning til va huquqiy bilimlari, madaniy tafovutlarni e’tiborga olish zaruriyati ham ko‘rib chiqilgan.