(untitled) (Modern education and development, 2025)
Payvandlash jarayonlarida materiallarning sifati va ishonchliligi payvand birikmasining mustahkamligi va chidamliligini ta’minlashda hal qiluvchi ahamiyatga ega. Ushbu maqola payvandlash uchun materiallarni dastlabki nazorat qilishning ilmiy asoslari, usullari va amaliy qo‘llanilishiga bag‘ishlangan. Maqolada materiallarning fizikaviy va kimyoviy xossalari, sifat nazorati usullari, zamonaviy sinov texnologiyalari va sanoatdagi amaliy ahamiyati keng yoritiladi. Ayrim e’tibor materiallarni sinovdan o‘tkazishda qo‘llaniladigan zamonaviy usullar, masalan, destruktiv bo‘lmagan sinovlar va sun’iy intellektga asoslangan tahlil usullariga qaratilgan. Maqola payvandlash jarayonlarining samaradorligini oshirish, xavfsizlikni ta’minlash va kelajakdagi texnologik rivojlanish yo‘nalishlarini aniqlashga qaratilgan tavsiyalar beradi. Ushbu maqola muhandislik, materialshunoslik, sifat nazorati va sanoat sohasidagi mutaxassislar, talabalar va payvandlash texnologiyalariga qiziqqan o‘quvchilar uchun keng qamrovli manba sifatida xizmat qiladi.