(untitled) (Modern education and development, 2025)
Antiaritmik dori vositalari yurak ritmi buzilishlari (aritmiyalar) ni davolash va oldini olishda muhim rol o‘ynaydi, bu esa yurak-qon tomir tizimi kasalliklarini boshqarishda asosiy vositalardan biridir. Ushbu maqola antiaritmik dorilarning tasnifi, farmakologik xususiyatlari, klinik qo‘llanilishi, davolashda xavfsizlikni ta’minlash strategiyalari va zamonaviy tadqiqot yo‘nalishlarini keng yoritishga bag‘ishlangan. Maqolada dorilarning yurak faoliyatiga ta’siri, individual davolash yondashuvlari, shuningdek, ularning nojo‘ya ta’sirlari va boshqa dori vositalari bilan o‘zaro ta’siri tahlil qilinadi. Ayrim e’tibor zamonaviy texnologiyalar, shu jumladan, shaxsiy tibbiyot va sun’iy intellektning antiaritmik terapiyaga integratsiyasiga qaratilgan. Maqola kardiologlar, klinik farmakologlar, tibbiyot talabalari va yurak ritmi buzilishlarini davolashga qiziqqan mutaxassislar uchun keng qamrovli manba sifatida xizmat qiladi.