(untitled) (Modern education and development, 2025)
Maqolada samoviy jismlarni kuzatish va fanga kognitiv qiziqishni Revojlantirish uchun astranomiya darslarida virtual laboratoriya mashgʻulotlarini oʻtkazish zarurligi muhokama qilinadi. Tadqiqotda virtual laboratoriya mashg‘ulotlarining kognitiv rivojlanishga ta’siri nazariy va amaliy jihatdan yoritilgan. Stellarium dasturi yordamida vertual laboratoriya mashgʻulotlarini bajarilishiga misollar keltirilgan.