(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlarda yozma nutqdagi norasmiylik hodisasi sotsiolingvistik jihatdan tahlil qilinadi. Raqamli kommunikatsiya muhiti tilning strukturaviy va uslubiy xususiyatlariga qanday ta’sir ko‘rsatayotgani, ayniqsa, o‘zbek tilining zamonaviy yozma shakli qanday o‘zgarishlarga uchrayotgani ilmiy nuqtai nazardan yoritiladi. Yozma nutqda rasmiy uslubdan chekinish sabablari sifatida kommunikatsiya tezligi, ijtimoiy yaqinlik, emojilar va kod almashtirish kabi omillar ko‘rsatilib, tilning raqamli muhitga moslashuvi ijobiy va salbiy jihatlari bilan baholanadi. Maqolada ijtimoiy tarmoqlardagi norasmiy yozuvni til xatolari emas, balki yangi kommunikatsion ehtiyojlarga moslashish jarayoni sifatida baholash taklif qilinadi.