(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada xorijiy tillarni o‘rganishning shaxsiy, ijtimoiy va kasbiy jihatdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Globallashuv sharoitida til bilimining roli ortib borayotgan bo‘lib, u nafaqat aloqa vositasi, balki shaxsiy taraqqiyot, kognitiv rivojlanish va iqtisodiy imkoniyatlar eshigi sifatida namoyon bo‘lmoqda. Tadqiqotlar asosida til o‘rganishning inson tafakkuriga, madaniyatlararo aloqalarga va ta’lim-ijodiy salohiyatga ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada bu boradagi ilmiy qarashlar va tahlillar asosida til o‘rganishning dolzarbligi asoslab berilgan.