(untitled) (Modern education and development, 2025)
Tadqiqot Toshkent viloyatida boqilayotgan karpat zotiga mansub asalari oilalarida iqlim o‘zgarishlari fonida kelib chiqqan talofatlarni bartaraf etishda isitish texnologiyalaridan foydalanib mahsuldorlikni oshirishni maqsad qilgan. Bunda asalari uyalari ichiga oddiy va arzon halqasimon va galogenli lampalarni joylashtirib asalarilarning faolligiga, kuchini saqlashga va mahsuldorligini oshirishga ta’siri aniqlandi. Galogenli lampa nisbatan havfsizroq va maqbul usul hisoblanib volframli halqa lampa esa asalarilarni yonishiga sabab bo‘ldi.