(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada kvadratik formalarni kanonik ko‘rinishga keltirishning matematik usullari, xususan, to‘la kvadratga ajratish va xos son-xos vektorlar usullari tahlil qilinadi. Kvadratik formalarning ta’lim jarayonidagi ahamiyati, ularni vizualizatsiya qilishda GeoGebra kabi dasturlardan foydalanish imkoniyatlari muhokama qilinadi. Maqola yangi misollar va matematik formulalar asosida kvadratik formalarni o‘rganishning amaliy va nazariy jihatlarini yoritadi. Shuningdek, kvadratik formalarni iqtisodiyot va muhandislikda qo’llanilishi haqida qisqacha ma’lumot beriladi.