(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada Orolbo‘yi hududining ekologik xavf zonalari va ularni zamonaviy geoinformatsion tizimlar asosida modellashtirish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda joyning tuproq, havo, suv holati, o‘simlik qoplami va demografik bosim omillari hisobga olingan holda xavf zonalari tasnifi berilgan. Zamonaviy kartografik modellashtirish orqali ekologik xavflarning hududiy tarqalish xaritasi ishlab chiqilgan. Natijalar ekologik muammolarni boshqarishda GAT (GIS) texnologiyalarining dolzarbligini tasdiqlaydi.