(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada polikistik tuxumdon sindromi (PTSB) bo‘lgan ayollarda ekstrakorporal urug‘lantirish (EKO) jarayonining samaradorligi tahlil qilinadi. PTSB reproduktiv yoshdagi ayollarda eng keng tarqalgan endokrin buzilishlardan biri bo‘lib, u bepushtlik bilan kechadi. Tadqiqot davomida PTSB bo‘lgan ayollar bilan sog‘lom ayollar o‘rtasida EKO natijalari solishtirildi. Natijalar PTSB holatida EKOning muvaffaqiyat darajasi ba’zi holatlarda pastroq, ammo to‘g‘ri protokol va preparat tanlansa, natijalar ijobiy bo‘lishi mumkinligini ko‘rsatdi.