(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) va katta hajmdagi ma’lumotlar (Big Data) texnologiyalarining sog‘liqni saqlash va farmasevtika sohasidagi imkoniyatlari, zamonaviy tadqiqotlardagi roli, tashxis qo‘yish, davolash strategiyalarini optimallashtirish, shuningdek, yangi dori vositalarini ishlab chiqish jarayonlaridagi ahamiyati yoritilgan. SI vositalari yordamida ma’lumotlarni avtomatik tahlil qilish, kasalliklarni oldindan bashorat qilish va farmakogenetik modellarni yaratish imkoniyati kengaymoqda. Shuningdek, maqolada real misollar, grafiklar va sxemalar asosida bu texnologiyalarning amaliy qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi.