(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek xalqining qadimiy milliy sport turi bo‘lgan kurashning UNESCO tomonidan nomoddiy madaniy meros sifatida tan olinishi yoritiladi. Shu bilan birga, bu tan olinishi kurash sportining xalqaro maydondagi nufuzi, O‘zbekistonning madaniy imiji, turizm va sport sohasi uchun qanday ijobiy oqibatlar olib kelayotgani tahlil qilinadi. Maqolada tarixiy, ijtimoiy va sportiy nuqtai nazardan yondashuv asosida ilmiy fikrlar bayon etiladi