(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ommaviy axborot vositalari (OAV) va yosh avlod o‘rtasidagi munosabatlar zamonaviy jamiyatda juda katta ahamiyatga ega. Bugungi kunda OAV yoshlarning kundalik hayotining ajralmas qismiga aylangan. Bu vositalar nafaqat axborot olish manbai, balki yoshlarning dunyoqarashi, qadriyatlari, hatto shaxsiyati shakllanishida muhim rol o‘ynaydi. Yoshlar ommaviy axborot vositalari orqali yangi bilimlarni o‘zlashtiradi, ijtimoiy va madaniy jarayonlarga jalb qilinadi, shuningdek, ular orasida o‘zaro muloqot va fikr almashish imkoniyatlari kengayadi. Shu sababli, OAV va yoshlar o‘rtasidagi munosabatlarni chuqur o‘rganish, uning ijobiy va salbiy tomonlarini tahlil qilish jamiyat taraqqiyoti uchun zarurdir.