(untitled) (Modern education and development, 2025)
Havo muhiti inson hayoti uchun eng muhim tabiiy omillardan biridir. U nafaqat nafas olish uchun zarur bo‘lgan kislorod manbai, balki inson organizmining sog‘lom faoliyati uchun muhim sharoitlarni ta’minlaydi. Havo muhitining gigiyenik tavsifi uning tarkibi, tozaligi, harorati, namligi, harakatlanishi va boshqa fizik-kimyoviy xususiyatlarini o‘z ichiga oladi. Ushbu omillar inson salomatligiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi va ularni nazorat qilish orqali sog‘liqni saqlash sohasida muhim natijalarga erishish mumkin.