(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada tijorat banklarida kassa ishini tashkil etish tizimida mavjud muammolar, ularning yuzaga kelish sabablari hamda xorijiy tajribalar asosida taklif etilayotgan samarali yechimlar yoritilgan. Xususan, O’zbekiston tijorat banklaridagi kassa operatsiyalari xavfsizligi, hujjat aylanishi, avtomatlashtirish darajasi, inkassatsiya xizmatlarining tashkil etilishi kabi muhim jihatlar tahlil qilinadi. Shuningdek, AQSh, Germaniya va Turkiya banklaridagi ilg’or amaliyotlar asosida tavsiyalar ishlab chiqilgan.