(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada hududiy rivojlanishni ta’minlashda investitsion strategiyaning ahamiyati va uni samarali boshqarish mexanizmlari yoritilgan. Hududda investitsion jarayonlarni strategik rejalashtirish, ustuvor yo‘nalishlarni aniqlash, resurslardan oqilona foydalanish hamda investitsion salohiyatni baholash uslublari tahlil qilinadi. Shuningdek, investitsion samaradorlik ko‘rsatkichlarini (NPV, IRR, PI, DPP) aniqlash, tahlil qilish va ularning hududiy iqtisodiy siyosatga ta’siri o‘rganiladi. Maqolada O‘zbekiston misolida ayrim hududlar bo‘yicha amaliy tahlillar keltirilgan hamda taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.