(untitled) (Modern education and development, 2025)
Maqolada O‘zbekiston sug‘urta bozorining oxirgi yillardagi rivojlanish ko‘rsatkichlari tahlil qilinadi. Sug‘urta bozorining moliyaviy ko‘rsatkichlari, segmentlari va asosiy ishtirokchilari o‘rganilib, bozor dinamikasi va o‘sish tendensiyalari ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, sug‘urta xizmatlarining aholiga taqdim etilishi va ularning jamiyatdagi ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyati o‘rganiladi. Maqolada aholining sug‘urta xizmatlariga bo‘lgan ehtiyoji, ishonch darajasi hamda sug‘urta tizimini rivojlantirish uchun taklif va tavsiyalar beriladi. Tadqiqot O‘zbekiston sug‘urta bozorining barqaror rivojlanishiga hissa qo‘shadi.