(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada bolalarda stress va emotsional holatlarning tish-jag‘ tizimi rivojlanishiga ta’siri o‘rganiladi. Maktabgacha va maktab yoshidagi bolalarning psixologik holati, uyqu buzilishi, bruksizm va tish chiqishidagi kechikishlar bilan bog‘liq holatlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda bruksizm, chakka-jag‘ bo‘g‘imi disfunksiyasi va boshqa psixosomatik muammolarning klinik ko‘rinishlari bayon etiladi. Maqola stomatologik amaliyotda bola psixologiyasini inobatga olgan holda yondashish zarurligini ko‘rsatadi.