(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqola jadidlar harakati va uning ma’rifiy yoʻnalishlari, shuningdek, o‘zbek xalqi tarixida tutgan o‘rni haqida so‘z yuritadi. Jadidlarning ilm-maʼrifatga oid g‘oyalari, ularning o‘z davrida ijtimoiy, iqtisodiy va madaniy sohalarda qilgan ishlari keng tahlil qilinadi. Maqola jadidlarning taʼlim tizimini isloh qilish borasidagi saʼy-harakatlariga, yangi usul maktablarining ahamiyatiga hamda ular targ‘ib qilgan fikrlarning bugungi kun o‘quv-tarbiya jarayoniga ta’siriga bag‘ishlanadi.