(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinflarda vatanparvarlik ruhidagi she’rlarni o‘qitish metodikasi tahlil qilinadi. She’riyatning ta’limiy va tarbiyaviy ahamiyati, ularni o‘qitish usullari va samaradorligini oshirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. O‘quvchilarda vatanparvarlik tuyg‘usini shakllantirishda ifodali o‘qish, suhbat, izohli oʻqish va interfaol metodlardan foydalanish muhimligi yoritiladi. Shuningdek, bunday she’rlarni tanlash mezonlari ham tahlil qilinadi.