(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tizimini rivojlantirishda xorijiy mamlakatlar tajribasi o‘rganiladi. Jahonning yetakchi ta’lim tizimlariga ega bo‘lgan mamlakatlar — Finlyandiya, Yaponiya, Italiya (Reggio Emilia modeli), AQSh va Janubiy Koreya misolida ta’lim mazmuni, metodikasi va tashkiliy jihatlari tahlil qilinadi. Ularning ilg‘or tajribalari O‘zbekistonda maktabgacha ta’limni isloh qilishda qanday qo‘llanishi mumkinligi muhokama qilinadi. Maqola xorij tajribalarining milliy sharoitlarga moslashuvi, pedagogik yondashuvlar, o‘yin asosida o‘qitish va ota-onalar bilan hamkorlikni kuchaytirish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi.