(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada anizotrop dielektrik materiallarning elektromagnit nurlanish tarqalishiga ko‘rsatadigan ta’siri kompyuter modeli asosida nazariy tahlil qilinadi. Tadqiqotda dielektriklarning fazoviy yo‘nalishga bog‘liq dielektrik doimiylari nurlanishning yo‘nalishi, intensivligi va polarizatsiyasiga qanday ta’sir ko‘rsatishi modellashtiriladi. FDTD (Finite-Difference Time-Domain) va RCWA (Rigorous Coupled-Wave Analysis) algoritmlari yordamida tuzilgan kompyuter modeli orqali elektromagnit to‘lqinlarning anizotrop muhitdagi xatti-harakati raqamli tarzda o‘rganiladi. Olingan natijalar optik qurilmalar, nurlanishni boshqaruvchi tizimlar va nano-fotonika sohalarida qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan yangi yechimlar uchun asos bo‘lib xizmat qiladi.