(untitled) (Modern education and development, 2025)
Elektrofiziologiya tirik organizmlarda yuzaga keladigan bioelektrik jarayonlarni o‘rganadigan fan sohasidir. Ushbu maqolada hujayra membranasi orqali elektr impulslarining uzatilish mexanizmlari, ion kanallari va ularning fiziologik hamda patologik holatlardagi ahamiyati, zamonaviy elektrofiziologik tadqiqot usullari, hamda ushbu bilimlarning klinik tibbiyotdagi qo‘llanilish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Elektrofiziologiya fanining so‘nggi yillardagi yutuqlari, sun’iy intellekt bilan integratsiyasi, va kelajakdagi istiqbollari ko‘rib chiqilgan.