(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada yozma va og‘zaki nutqni shakllantirishga qo‘yiladigan metodik talablar yoritiladi. Nutqiy faoliyatni rivojlantirishda qo‘llaniladigan metod va usullar, shuningdek, o‘quvchilarning til kompetensiyasini shakllantirishda o‘qituvchining roli haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, dars jarayonida nutqni rivojlantirishga qaratilgan topshiriqlar va mashqlar samaradorligi ham tahlil qilinadi.