(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada harakatga doir masalalar bilan ishlash jarayonida o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va kompetensiyalarini shakllantirish bo‘yicha amaliy kuzatuvlar va ularning tahlili yoritilgan. Amaliy mashg‘ulotlar davomida o‘quvchilarning masala shartini tushunish, fizik kattaliklarni to‘g‘ri aniqlash, formulalarni qo‘llash va mantiqiy izchillikda yechimga erishishdagi xatti-harakatlari kuzatilib, ularning samaradorlik darajasi baholangan. Kuzatuv natijalari asosida dars jarayonida qo‘llanilishi lozim bo‘lgan metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan.