(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada masala yechish kompetensiyasini shakllantirishda zamonaviy yondashuvlarning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. O‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, tahliliy yondashuvi, muammoli vaziyatlarni hal qilish va qaror qabul qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishda innovatsion metodlar, raqamli texnologiyalar va faol ta’lim strategiyalarining o‘rni tahlil etilgan. Shuningdek, masala yechish orqali kompetensiyani shakllantirish jarayonining bosqichlari va samarali metodik tavsiyalar keltirilgan.