(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada harakatga doir masalalarning boshlang‘ich ta’limdagi ahamiyati, ularning o‘quvchilarning mantiqiy fikrlashini, kuzatuvchanligini hamda muammoni hal qilish ko‘nikmalarini shakllantirishdagi roli yoritilgan. Masalalar orqali nazariy bilimlarni amaliyot bilan bog‘lash, dars jarayonini qiziqarli va samarali tashkil etish usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, boshlang‘ich sinf o‘quvchilari yosh xususiyatlaridan kelib chiqib masalalarni tanlash va yechish bo‘yicha metodik tavsiyalar berilgan.