(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada harakatga doir masalalarni o‘qitish bosqichlari, ularning mazmuni va har bir bosqichda bajarilishi lozim bo‘lgan metodik ishlar yoritilgan. Masalalarni o‘qitishda ketma-ketlik, tahlil qilish, yechim yo‘llarini izlash, umumlashtirish kabi jarayonlar alohida bosqichlarda ko‘rib chiqilgan. Harakatga oid masalalar orqali o‘quvchilarning fizik bilimlarini chuqurlashtirish, mantiqiy fikrlashini va muammoli vaziyatda to‘g‘ri yo‘l topish ko‘nikmalarini shakllantirish usullari tahlil qilinadi.