(untitled) (Modern education and development, 2025)
Boshlang‘ich sinflarda jamoviy o‘yinlardan foydalanish o‘quvchilarning ijtimoiylashuvini rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega. Jamoviy o‘yinlar bolalarning birgalikda harakat qilish, muammolarni hal qilish va o‘zaro muloqot qilish ko‘nikmalarini shakllantirishga xizmat qiladi. Bu o‘yinlar orqali bolalar o‘zaro ishonch, hurmat, hamkorlik va yordam berish kabi ijtimoiy qadriyatlarni o‘zlashtiradilar. Shuningdek, jamoviy o‘yinlar o‘quvchilarning o‘zaro anglashuvini oshiradi, ularni bir jamoa sifatida birlashtiradi va sinf muhitida iliq, do‘stona munosabatlarni rivojlantiradi.