(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ушбу мақола темир йўл лойиҳаларини амалга оширишда хорижий инвестицияларни жалб қилишнинг муҳимлиги, афзалликлари ва қийинчиликларини таҳлил қилади. Унда хорижий сармояларни жалб қилишнинг самарали механизмлари, хусусан, давлат-хусусий шериклик (ДХШ) ва халқаро молия институтлари билан ҳамкорлик масалалари кўриб чиқилади. Шунингдек, мақолада Ўзбекистон темир йўл тармоғини ривожлантиришда хорижий инвестицияларнинг роли ва уларнинг иқтисодий ўсишга таъсири ўрганилган.