(untitled) (Modern education and development, 2025)
Maqolada Oʻzbekistonda tadbirkorlik loyihalarini moliyalashtirishning amaliy mexanizmlari tahlil qilingan. Davlatning moliyalashtirish siyosatlari, xususiy sektor bilan hamkorlik, venchur kapital, kraudfanding va xorijiy sarmoyalar tadbirkorlar uchun muhim moliyalashtirish manbalari sifatida qaralmoqda. Shu bilan birga, qonunchilik va moliya siyosatidagi kamchiliklar, byurokratiya va moliyalashtirish manbalariga kirishdagi muammolar ham aniqlangan. Maqola, ushbu mexanizmlarning samaradorligini oshirish uchun zarur boʻlgan oʻzgarishlarning koʻrsatma va amaliyotga oid xulosalarini taqdim etadi.