(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga sonli va harfli ifodalarni bosqichma-bosqich o‘rgatishning samarali yo‘llari yoritilgan. Unda o‘quvchilarning yoshi, psixologik va kognitiv rivojlanish darajasi hisobga olingan holda ta’lim jarayonini bosqichlarga ajratish zarurligi asoslab berilgan. Har bir bosqichda qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan metodlar, mashqlar va didaktik vositalar tahlil qilingan hamda ularning o‘quvchilar bilimini mustahkamlashdagi o‘rni ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada, shuningdek, sonli va harfli ifodalarni o‘rgatishda individual va guruhli ishlash usullarining afzalliklari ham bayon etilgan.