(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada repetition (takror) stilistik usulining badiiy matnlardagi funksional va semantik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Repetition vositasi nafaqat badiiy ifoda usuli, balki muallifning estetik maqsadi, ruhiy holatni berish va g‘oyaviy qatlamni mustahkamlashda muhim rol o‘ynaydi. Tadqiqotda repetitionning turli darajalarda – leksik, sintaktik, fonetik shakllarda namoyon bo‘lishi, ularning estetik, semantik va emotsional yuklamalari o‘zbek nasr va she’riyatidagi namunalari asosida ochib beriladi.