(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada temuriylar davriga qiziqish ortib borishi natijasida turli davrlarda turli xil olimlar tomonidan o‘rganildi. Sovet davrida Temuriylar davrini B. Zaxoder, B. G. G’ofurov, A. Yu. Yakubovskiy kabi olimlar turli taqdiqot orqali o‘rganishdi. Bundan tashqari xorijlik olimlarni ham bu davr befarq qoldirmadi. H.R. Romer, L.A.Zimin, Rui Gonzales de Klavixo, M.Ye.Masson tomonidan o‘rganilgan va bir qancha asarlar yozib qoldirilgan. Temuriylar davriga bo‘lgan qiziqish Mustaqillik yillarida oshib bordi A.Muhammadjonov, Turg’un Fayziyev, SH.M.O‘ljayeva, N.Norqulov, A. Rahmatullayeva, B. Usmonov kabi olimlar tomonidan o‘rganildi. Shuning natijasida ensiklopediya, monografiyalar, kitoblar yaratildi. Temuriylardavrini olimlar hozirgi kungacha o‘rganib kelishmoqda.