(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada bozor mexanizmi va narxlar tizimi mikroiqtisodiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Bozor muvozanati, talab va taklif o‘zaro ta’siri, resurslar taqsimoti hamda narxlarning axborot vositasi sifatidagi roli asosiy tahlil obyekti sifatida qaralgan. Maqola orqali bozor mexanizmining iqtisodiy samaradorlikni ta’minlashdagi o‘rni va narx signallarining resurslar harakatiga qanday ta’sir qilishi ochib beriladi.