(untitled) (Modern education and development, 2025)
Audit — bu moliyaviy va buxgalteriya hisobotlarining to‘g‘riligi, ishonchliligi va qonuniyligini tekshiruvchi muhim jarayondir. Xususan, qishloq xo‘jaligi tashkilotlari faoliyatining o‘ziga xos xususiyatlari mavjud bo‘lib, audit jarayonida ayrim tipik xatoliklar muntazam kuzatiladi. Ushbu xatolar tashkilotning moliyaviy holatini noto‘g‘ri aks ettiradi, hisobotlarda ishonchsizlik yuzaga kelishiga sabab bo‘ladi. Shu bois bu maqolada aynan qishloq xo‘jaligi tashkilotlarida audit paytida eng ko‘p uchraydigan xatolar tahlil qilinadi va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.