(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada o‘quvchilarda kasbiy motivatsiyani shakllantirishga yo‘naltirilgan samarali metodlar yoritilgan. Ta’lim tizimining dolzarb masalalaridan biri sifatida kasbiy yo‘naltirish jarayonida individual yondashuv, qiziqish va ijtimoiy talablarni hisobga olgan holda, motivatsiyani rivojlantirish zarurligi asoslab beriladi. Shuningdek, zamonaviy psixologik-pedagogik yondashuvlar, faoliyatga asoslangan o‘quv metodlari va interaktiv usullar orqali o‘quvchilarning kasbiy o‘zini anglash jarayoniga ta’siri tahlil qilingan. Tadqiqotda kasbiy o‘zini anglash, maqsad qo‘yish, mustaqil qaror qabul qilish kabi motivatsion mexanizmlarning shakllanishi va rivojlanishiga xizmat qiluvchi amaliy tavsiyalar ham berilgan. Mazkur maqola maktab psixologlari, pedagoglar hamda ota-onalar uchun foydali nazariy va amaliy manba sifatida xizmat qiladi.