(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada inkluziv ta’lim sharoitida fizika fanini o‘qitishning psixologik va metodik asoslari chuqur tahlil qilinadi. O‘quvchilarning individual xususiyatlari, imkoniyatlari va ehtiyojlariga moslashgan ta’lim jarayonini tashkil etish, ayniqsa murakkab va abstrakt tushunchalarga boy fizika fanida, dolzarb hisoblanadi. Maqolada psixologik qo‘llab-quvvatlash, differensial yondashuv, interfaol metodlar, vizual va raqamli texnologiyalar vositasida barcha o‘quvchilarni jalb qilish bo‘yicha takliflar keltirilgan. Shuningdek, o‘qituvchining kompetensiyasi, metodik yondashuvi va inklyuziv darslarni loyihalashdagi samarali uslublar ilmiy va amaliy nuqtai nazardan asoslab beriladi.