(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada voyaga yetmaganlar ijtimoiy reabilitatsiyasi jarayonining dolzarb jihatlari tahlil qilinadi. Jinoyat sodir etgan, huquqbuzarlikka moyil yoki ijtimoiy xavfli muhitda ulg‘aygan bolalarni jamiyatga qayta integratsiyalash, ularning psixologik va axloqiy tiklanishini ta’minlash reabilitatsiya ishlarining asosiy vazifasidir. Tadqiqotda O‘zbekistondagi amaliy tajribalar, mavjud muammolar, xorijiy reabilitatsiya modellari va ularni milliy sharoitga moslashtirish imkoniyatlari o‘rganildi. Shuningdek, davlat organlari, nodavlat tashkilotlar va ijtimoiy xizmatlar o‘rtasidagi hamkorlik mexanizmlari tahlil qilindi. Maqola yakunida voyaga yetmaganlar bilan ishlashda kompleks, tizimli va individual yondashuv zarurligi asoslab berilgan