(untitled) (Modern education and development, 2025)
Nutqning baholash xususiyatini fonetik jihatdan segment va supersegment birliklar qoʻllanishi misolida koʻrib oʻtsak, leksik sathda esa soʻz, uning konteksdagi maʼnolari orqali baho ifodalanadi. Ushbu tezisda fonetik usul orqali ingliz va o’zbek tillarida baho ifodalanishi tadqiq etiladi.