(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada chizmachilik fanini o‘qitishda interaktiv dasturlar va simulyatorlardan foydalanishning ahamiyati va samaradorligi tahlil qilinadi. Grafik ko‘nikmalarni shakllantirish, fazoviy tafakkurni rivojlantirish, chizma tuzish va o‘qishni avtomatlashtirishda zamonaviy texnologiyalar muhim vosita sifatida namoyon bo‘lmoqda. Tadqiqotda turli interaktiv platformalar, 3D-modellashtirish simulyatorlari va ularning o‘quvchilar bilimiga ta’siri o‘rganildi.