(untitled) (Modern education and development, 2025)
Maqolada xalqaro savdoda multimodal logistikaning huquqiy tabiati shartnoma majburiyatlarining alohida turi sifatida kompleks yoritilgan. Multimodal tashishning aralash va ketma-ket tashish modellaridan farqlari ochib berilgan. Yuk shikastlangan joyni aniqlashning imkoni bo‘lmaganda mas’uliyatni taqsimlashdagi noaniqliklar va yagona xalqaro huquqiy rejimning yo‘qligi muammosi alohida ko‘rib chiqilgan. 3PL/4PL operatorlar, e-CMR kabi raqamli vositalarning huquqiy maqomi va amaliyotdagi muammolari tahlil qilingan. O‘zbekiston qonunchiligini takomillashtirish yuzasidan, multimodal tashish bo‘yicha milliy qonun qabul qilish va xalqaro standartlarni joriy etish bo‘yicha takliflar ilgari surilgan.