(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada ona va bola o’rtasidagi rezus faktor nomutanosibligi, uning homiladorlik va yangi tug’ilgan chaqaloqqa ta’siri, diagnostika va davolash usullari muhokama qilinadi. Rezus faktor nomutanosibligi homiladorlik davrida onaning immuniteti tomonidan homilaning qizil qon hujayralariga qarshi antitanalar ishlab chiqarilishi natijasida yuzaga keladi. Bu holat homilada gemolitik kasallik, sariqlik va boshqa asoratlarga olib kelishi mumkin. Maqolada rezus faktor nomutanosibligining oldini olish va davolashning zamonaviy usullari, jumladan immunoprofilaktika va prenatal diagnostika haqida ma’lumot beriladi. В этой статье обсуждается дисбаланс резус-фактора между матерью и ребенком, его влияние на беременность и новорожденного, а также варианты диагностики и лечения. Дисбаланс резус-фактора возникает во время беременности в результате выработки иммунной системой матери антител против эритроцитов плода. Это состояние может привести к гемолитической болезни, желтухе и другим осложнениям у плода. В статье представлена информация о современных методах профилактики и лечения дисбаланса резус-фактора, включая иммунопрофилактику и пренатальную диагностику. this article discusses the Rhesus factor imbalance between mother and Child, its effects on pregnancy and newborn, and diagnostic and therapeutic methods. Rhesus factor imbalance occurs during pregnancy as a result of the production of antibodies against the red blood cells of the fetus by the mother’s immune system. This condition can lead to hemolytic disease, jaundice and other complications in the fetus. The article provides information on modern methods of prevention and treatment of Rhesus factor imbalance, including immunoprophylaxis and prenatal diagnostics.