(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada AQSh, Janubiy Koreya va Yaponiya ta’lim tizimlari hamda ularning iqtisodiy rivojlanish jarayoniga ta’siri keng yoritiladi. Har uch mamlakatda ta’lim tizimi davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biri bo‘lib, ularning iqtisodiy yuksalishiga asosiy omil sifatida qaraladi. Tadqiqot davomida ushbu mamlakatlarning ta’lim tizimidagi o‘ziga xos jihatlari, ta’lim siyosati va uning iqtisodiyotga ta’siri tahlil qilinadi. Ta’limning innovatsion yondashuvlari, malakali kadrlar tayyorlash va ularning milliy iqtisodiyotga qo‘shayotgan hissasi ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, rivojlangan davlatlarda ta’lim tizimi iqtisodiy taraqqiyotning asosiy omillaridan biri hisoblanadi va mamlakatlarning global miqyosda raqobatbardoshligini oshiradi.